Пригоди

Пенсіонер-розбійник: душив стареньку, щоб забрати її гроші

67-річного чоловіка засуджено до 9 років ув’язнення

Цей материал також доступний

За публічного обвинувачення Первомайської окружної прокуратури 67-річного чоловіка засуджено до 9 років ув’язнення за розбійний напад на 79-річну жінку, вчинений в період дії воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).

Про це повідомляють в Миколаївській обласній прокуратурі.

У суді прокурором доведено, що у лютому 2023 року зловмисник прийшов до мешканці одного із селищ Первомайського району та запропонував їй свою допомогу по господарству. На що жінка відмовилась та пішла поратись по господарству. У цей час зловмисник, будучи непоміченим потерпілою, незаконно проник до будинку. Через деякий час жінка повернулась до будинку та застала зловмисника, який шукав грошові кошти. Зловмисник взяв з вішака куртку, накинув на голову потерпілої та почав її душити, вимагаючи віддати йому гроші. Після того, як потерпіла надала зловмиснику грошові кошти, він покинув домоволодіння потерпілої.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину чоловіка доведено у повному обсязі.

Вирок ще не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button