ПригодиТема дня

Готувала удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського та збирала дані про розташування ЗСУ: зрадницю затримано

За даними слідства, зловмисницею виявилась 69-річна мешканка Очакова. ВІДЕО

Цей материал також доступний

СБУ затримала російську інформаторку, яка готувала повітряний удар рф по Миколаївщині під час нещодавнього візиту Президента України до нашої області. Про це повідомляють у відомстві:

Насамперед зловмисниця намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту Глави держави на території області. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження: завчасно здобули інформацію про розвідувально-підривну діяльність фігурантки і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту.

У подальшому українська спецслужба продовжила документувати злочинні дії ворожої поплічниці, щоб отримати нові дані про її російських «кураторів» і отримані завдання. Це дозволило встановити, що ворожа інформаторка мала й інші цілі. Зокрема, виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова.

За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині.

Співробітники СБУ затримали поплічницю рф «на гарячому» під час спроби передачі розвідданих загарбникам.

російська інформаторка. СБУ
російська інформаторка

За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Очакова, яка була колишньою продавчинею у військовій крамниці на території однієї із військових частин регіону. Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів.

Крім цього, вона намагалася «в темну» отримати потрібні відомості через власні зв’язки, зокрема у соціальних установах регіону.

“У липні 2023 року підозрювана у месенджері Telegram переписувалася з адміністратором одного із проросійських чатів, який було створено задля збору розвідданих.

У цьому чаті жінка поширювала інформацію з зазначенням координат про розташування підрозділів ЗСУ, військової техніки та боєприпасів на території міста Очакова”, – повідомляють в Миколаївській обласній прокуратурі.

Зазначена інформація не розміщувалася у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міністерством оборони України.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури наразі повідомлено про підозру 69-річній мешканці м. Очакова Миколаївської області у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч.3 ст.114-2 КК Украіни).

Наразі фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави та можлива додаткова кваліфікація її злочинних дій. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button