ПригодиТема дня

У Миколаєві бездомних та одиноких ховали в пакетах: гроші, виділені на труни, крали

Ексгумація проводилась у рамках кримінального провадження за статтею "Шахрайство"

Цей материал також доступний

Протягом кількох днів співробітники поліції проводили ексгумацію поховань, зроблених на Матвіївському цвинтарі у Миколаєві. Про це «Новини-N» на правах анонімності повідомило джерело в управлінні ритуальних послуг.

Ексгумація проводилась у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 КК України – «Шахрайство». Цю інформацію підтвердили у прокуратурі Миколаївської області.

За словами джерела, під час ексгумації було виявлено множинні порушення під час поховання померлих за бюджетні кошти. Йдеться про одиноких громадян, осіб без певного місця проживання та деякі інші категорії померлих — їх ховають за рахунок коштів міського бюджету. При розтині кількох поховань було виявлено, що небіжчиків закопували без труни – просто упакованих у поліетиленові мішки. При цьому за документами все було оформлено чинно-шляхетно: і труна, і всі належні атрибути — чи не панахида з музикою та квітами.

Як вдалося з’ясувати журналістам із джерел у Миколаївському міськвиконкомі, на поховання одного померлого за бюджетний рахунок виділяться сума майже у чотири тисячі гривень — цілком достатньо, щоб поховати померлого по-людськи, а не пакувати його в поліетиленовий мішок. Цілком очевидно, що «зекономлені» таким чином гроші хтось привласнював, швидше за все, посадовці КП «Ритуальні послуги». Втім, це має з’ясувати слідство.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button