Суспільство

В Україні школярів вчитимуть мінній безпеці, керуванню дронами та домедичній допомозі

Предмет «Захист України» оновлять відповідно до сучасних потреб

Цей материал також доступний

Шкільний предмет «Захист України» оновлять відповідно до сучасних потреб, про що повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим», – зазначив він.

«Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості – те, на що сьогодні є запит», – додав міністр.

За його словами, з вересня планують запустити пілот проєкту оновленої дисципліни у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

Аби пілот відбувся успішно, будуть проводитись навчання для вчителів. Для цього планується залучити до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

«Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», – пояснив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button