Пригоди

Втратила гроші замість отримання кредиту – шахрай ошукав мешканку Миколаєва на 190 тисяч грн

Постраждала 27-річна жінка

Цей материал також доступний

До відділення поліції №2 Миколаївського районного управління поліції звернулася 27-річна місцева мешканка із заявою про те, що вона стала жертвою шахраїв, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Зі слів заявниці, невідомий під приводом надання кредиту через одну із фінансових компаній заволодів її грошовими коштами у сумі 190 тисяч гривень, які вона власноруч перерахувала на вказаний рахунок зловмисника нібито за комісійні та інші витрати”, – йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження, попередньо, за ч. 2 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Також поліція нагадує правила, аби не стати жертвою шахрайства з банківськими картками

– нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2 – код, навіть особам, які представляються працівниками банку чи фінансових компаній;

– не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій із банківською карткою;

– замовте у банку послугу смс-повідомлень щодо будь-яких транзакцій із вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами;

– запишіть у свій телефон номер “гарячої лінії” вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку.

Якщо ж ви все таки потрапили до шахрайської схеми, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button