ПригодиСуспільство

За сім днів Росія випустила на Одещині 75 ракет і 100 БПЛА більш ніж на $280 млн, - Forbes

Російська армія для удару по українських портах застосовує більшість наявних у неї коштів. Під час атак використовують крилаті ракети «Калібр», що запускаються з кораблів і підводних човнів, ракети Х-59 і Х-22 повітряного пуску, а також «Онікс» та «Іскандер» наземного пуску.

Таким чином, українська ППО не може сконцентрувати свої кошти на одному типі цілей. А одночасне перехоплення різних типів цілей – складне завдання, яке вимагає насиченої протиповітряної оборони. До всього ракети «Іскандер» та «Онікс» складні для перехоплення. Балістичні ракети «Іскандер-М» поки що успішно перехоплюють лише комплекси Patriot, що захищають небо над Київщиною.

У ракет «Онікс» є своя особливість. Це переоснащена протикорабельна ракета, яка летить низько над поверхнею моря (10 м) та непомітно підлітає до своєї мети. Більшість комплексів ППО не можуть помічати цілі на такій низькій висоті.

Потенційно ці ракети на кінцевому етапі польоту можуть збивати сучасні ПРО, такі як Patriot та SAMP-T. Але їх потрібно багато, щоб закрити всі морські об’єкти.

Очевидно, загроза для українських портів залишатиметься, доки Росія контролює Крим і має можливість розміщувати там свої кораблі та завдавати ударів із наземних пускових платформ. А Україна має отримати набагато більше сучасних комплексів ППО, щоб захистити південь.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button