Суспільство

«Ловив інтернет на кладовищі», - школяр зі Снігурівки розповів, як навчався під час окупації

Був цілий розклад походів на цвинтар

Цей материал також доступний

Під час російської окупації 15-річний школяр зі Снігурівки та його одноклассники змогли навчатись, про ще сам Іван розповів в авторській програмі Жені Яновича “20:23”. За його словами, щоб зловити зв’язок, доводилось йти на місцеве кладовище.

“Я навчався в Снігурівському ліцеї №3. Коли влітку були в окупації, я ще не так переживав, але вже під кінець серпня почав переживати, чому наші не можуть звільнити Снігурівку. Я хотів вчитися, у мене було велике бажання. Я рвався в цю школу. Ми знайшли інтернет, навіть скачали підручники, думали, на виїмці буде нормально, це за міським кладовищем. Хороше місце, добре ловив інтернет, майже літав. Але потім в кінці серпня “орки” почали ганяти там всіх і довелось йти на найвищу гірку і на селфі-палці. Інтернет ловив взягалі тільки у мами і у сестри. У мене телефон був застарий, і він не так добре ловив зв’язок, але я теж примудрявся. Мама скачувала контрольні, перекидувала мені, я на телефоні їх бачив, паралельно відкривав підручник і контрольну і сидів записував це все. Якщо не знав якоїсь відповіді, йшов на кладовище. У нас був цілий розклад: сьогодні йдемо, завтра не йдемо. Через день”, – сказав він.

“На онлайн-уроки я не заходив, я тільки скидував готові роботи, контрольні в основному… Я не кожен день ходив на кладовище, тому не було такої змоги. Вчителі вирішили, що просто надсилатимуть мені контрольні”, — додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button