Пригоди

Українські війська просунулися на 12 км на Бердянському напрямку: карти боїв ISW

Українські військові ведуть контрнаступальні дії на кількох ділянках фронту. Є поступ на Бахмутському напрямку. На Бердянському ЗСУ просунулися на 10-12 кілометрів від основної лінії оборони РФ.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни  (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Український Генштаб повідомив, що російські війська провели невдалий штурм у Надії (15 км на захід від Сватового). Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський заявив, що деякі з найбільш професійних підрозділів Росії постійно атакують українські позиції на лінії Сватово-Кременна, але українські сили утримують усі свої позиції в цьому районі.

Російський “військор” заявив, що війська РФ продовжують наступ на 12-кілометровому фронті від Сергіївки до Нововодяного і нібито просунулися на кілька кілометрів. ISW не спостерігала візуального підтвердження заяв Росії про значне просування вздовж лінії Сватово-Кременна,

Українське джерело повідомило, що російські сили розгорнули свої основні підкріплення для наступальних операцій поблизу Новогорівки та Новоселівського, але українські сили все ще утримують свої позиції.

Російські джерела стверджували, що 28 липня українські сили здійснили наземні атаки вздовж лінії Сватово-Кременна та просунулися. Кремлівські “військори” стверджували, що українські сили відновили невизначені позиції у районі Новоєгорівки.

Бої у Донецькій області

Українське джерело стверджувало, що ЗСУ 28 липня просунулося у напрямку Бахмута більш ніж на 1200 метрів. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують наступ на південь від міста, а Генштаб України зазначив, що тривають бої у Клищіївки, Курдюмівки та Андріївки.

Командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські війська зосереджуються на контрбатарейному вогні за значними скупченнями російської артилерії поблизу Клищіївки, Курдюмівки та Андріївки.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 27 липня, видно, як український безпілотник завдає удару за російською термобаричною артилерійською системою ТОС-1А в Зайцевому (7 км на південний схід від Бахмута).

Українські війська продовжили обстріл російських військових у тилових районах Донецької області. “ДНР” звинуватила українські сили в застосуванні боєприпасів для удару по нафтобазі в Шахтарську. Геолокаційні кадри показують велику пожежу на нафтобазі.

“Південна вісь”

Українське джерело стверджує, що українські сили просунулися за 10-12 кілометрів від основної лінії оборони Росії на Бердянському напрямку. Численні російські джерела стверджували, що українці атакували російські війська поблизу Урожайного, а дехто стверджував, що українські сили оточили населений пункт.

Російські війська вели наступальні дії в районі кордону Донецько-Запорізької області та не просувалися 28 липня. У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно намагалися відобразити втрачені позиції біля Рівного та Макарівки.

У Генштабі України зазначили, що російські військовослужбовці, у тому числі 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-ї дивізії ВДВ), відмовилися брати участь у бойових завданнях під Староморським через значні втрати росіян та перемог українських військових.

Речник ОК “Південь” Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська заміняли околиці населених пунктів на Кінбурнській косі в Миколаївській області, не даючи виїхати мешканцям. Вона додала, що бойовий дух окупантів низький і ротації російські військові в цьому районі не проводять. Українські війська продовжують завдавати високоточних ударів по позиціях російської артилерії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button