Пригоди

Бажали продати товар, отримати допомогу: шахраї ошукали мешканок Миколаївщини на 200 тисяч

Зловмисникам загрожує покарання до 8 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

До поліції звернулося шестеро громадянок з Первомайського району із заявами про те, що стали жертвами шахраїв. Шляхом обману зловмисники із карткових рахунків привласнили майже 133 тисячі гривень чотирьох мешканок Первомайська, 34 тисячі гривень жительки Мигіївської громади та майже 29 тисяч гривень мешканки одного із сіл Первомайської громади, повідомляє Головне управління Національної поліції України в Миколаївській області.

Зі слів 39-річної жительки райцентру, на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який, представившись працівником банку, повідомив, що потрібно перевести грошові кошти на інший банківський рахунок, аби вберегти кошти від несанкціонованого втручання. Виконавши всі рекомендації телефонного співбесідника, громадянка втратила майже 24 тисячі гривень.

В аналогічну шахрайську пастку потрапили 48-річна мешканка Первомайська, у якої зняли понад 35 тисяч гривень, 52-річна жителька Мигіївської громади, яку ошукали на 34 тисячі гривень, та 60-річна мешканка Первомайської громади, яка втратила майже 29 тисяч гривень.

Громадянки, назвавши співрозмовнику персональні дані, втратили свої заощадження.

Ще одна жертва шахраїв бажала отримати грошову допомогу, перейшла за сумнівним посиланням та ввела дані своєї банківської картки. Через деякий час із її рахунку було знято майже 50 тисяч гривень.

Інша потерпіла хотіла продати дитячий велосипед. Розмістивши оголошення в інтернеті, їй відразу надійшло повідомлення від нібито потенційного покупця, який виявив бажання придбати транспортний засіб. Псевдопокупець надіслав повідомлення із посиланням про оплату, перейшовши за ним, заявниця ввела дані своєї банківської карти. Згодом з її рахунку були списані понад 24 тисячі гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України “Шахрайство”. Санкції статтей передбачають покарання до восьми років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button