Пригоди

Мільйон за збір врожаю на полігоні ЗСУ: на Миколаївщині фермер намагався підкупити СБУшника

Фермеру загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Зловмисник намагався підкупити співробітника Служби безпеки України за не перешкоджання збору врожаю на арештованій земельній ділянці, про що повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що керівник фермерського господарства, мешканець Одеської області, незаконно використав для господарської діяльності арештовану земельну ділянку на території Миколаївського району. У подальшому задля безперешкодного збору врожаю він запропонував грошову винагороду у сумі мільйон гривень одному із керівників відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

За даними слідства, цей комерсант є фігурантом кримінального провадження щодо самовільного зайняття 400 га землі на військовому полігоні «Широкий лан». За 1 млн грн хабаря він пропонував українському спецслужбісту вплинути на слідчого Національної поліції. Зокрема, фігурант просив зняти арешт із земельної ділянки, яку підприємець «захопив» для ведення аграрного бізнесу. Однак співробітник Служби безпеки одразу доповів своєму керівництву про отриману «пропозицію». Це дозволило поетапно задокументувати злочинні дії комерсанта і затримати його на «гарячому» під час передачі частини неправомірної вигоди, – додали в СБУ.

Викрили протиправні дії фермера слідчі (детективи) слідчого управління обласного главку поліції спільно із оперативниками Головного управління внутрішньої безпеки СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Після передачі правоохоронцю першої частини хабара у сумі 12500 доларів, поліцейські затримали 64-річного фігуранта у порядку ст. 208 КПК України.

Нині затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище».

Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нині фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі близько шести мільйонів гривень.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button