Пригоди

Директор миколаївського заводу олігарха з рф уникнув тюрми за поширення ворожої пропаганди

Він неодноразово поширював у соцмережах пропаганду окупантів

Цей материал також доступний

У Миколаївській області суд схвалив угоду про визнання винуватості відносно Анатолія Криволєсова, якого піймали на поширенні пропаганди окупантів та закликах посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, про що виданню ПН стало відомо з відповідного вироку суду.

Як повідомлялося раніше, 67-річний уродженець Макіївки Криволєсов очолює Приватне акціонерне товариство «Попелюхське хлібоприймальне підприємство», яке в свою чергу є частиною промислової групи ViOil, провідного виробника соняшникової олії в Україні.

Відомо, що підприємство займається зберіганням та обробкою сільськогосподарських культур, а також відвантаженням зернової продукції, як на території України, так і за її межі. Керівником промислової групи ViOil є олігарх Віктор Пономарчук, колишній громадянин росії, а наразі громадянин Кіпру.

Також у СБУ зазначали, що фігурант провадження підтримує контакти з представниками «лнр» та «днр».

Слідство встановили, що Криволєсов неодноразово поширював у соцмережах пропаганду окупантів. Його дії кваліфікували за частинами 2,3 статті 436-2 («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників») та частиною 1 статті 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») Кримінального кодексу України.

Згодом фігурант уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів. Сторони узгодили і міру покарання – позбавлення волі на п’ять років, проте з одночасним звільненням від в’язниці з призначенням іспитового терміну на три роки. Прокурор і обвинувачений також домовилися не використовувати додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Суд не знайшов ніяких перепон для затвердження цієї угоди і призначав Криволєсову вищевказане покарання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button