Пригоди

Рецидивісту з Миколаївщини дали 5 років за допомогу росіянам та підтримку "рефрендуму"

До цього вже мав чотири судимості, одна з яких - за умисне вбивство

Цей материал також доступний

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років для раніше судимого жителя Миколаївської області, уродженця рф Петра Кічука, який підтримував окупантів, в тому числі лагодив їх форму, про що повідомляє ПН з посиланням на відповідний вирок суду.

Слідство встановило, що під час окупації села Баратівка Горохівської сільської територіальної громади Баштанського району у вересні минулого року чоловік ходив на так званий “референдум”, де підтримав загарбників та голосував за приєднання захоплених територій України до складу рф. Крім того, з початку окупації села і до звільнення насленого пункту восени, чоловік систематично ремонтував росіянам їх військовий одяг та взуття. У помешканні обвинуваченого знайшли троє камуфляжних штанів і куртку зразка окупаційної армії рф.

У суді Кічук вину фактично визнав частково. Він заявляв, що проголосував на “референдумі” начебто “під психологічним примусом озброєних військових рф, які погрожували його сину зброєю”. За його словами, одяг військовим рф ремонтував за грошові кошти та продукти харчування за потреби забезпечити сім’ю необхідним для проживання в умовах окупації. Він говорив у суді, що “проявив легкодухість у спілкуванні з військовими рф та про це жалкує”. У вирішенні питання про покарання обвинувачений просив суд “проявити гуманність та не позбавляти його свободи”.

Односельці також розповіли у суді, що Кічук активно допомагав окупантам їжею, житлом, вони були у нього частими гостями, і він дружелюбно вітався з окупантами.

Варто зазначити, що під час псевдореферендуму обвинувачений запрошував до себе російського пропагандиста, який приїхав знімати сюжет про начебто підтримку окупантів українцями.

Кічук на відео гордо заявляв, що підтримує окупантів через те, що він сам росіянин і запросив пропагандиста у свій дім, де в доказ продемонстрував паспорт з приміткою про місце народження у місті Угле-Уральськ Пермської області рф. Він почав скаржитися, що в Україні хлібина начебто коштує 30 гривень, а зараз (в момент окупації) він лагодить окупантам одяг, а натомість: “Всьо заложена консервамі. Ета всьо рєбята, всьо ваєнниє”.

Це ж відео стало і одним з доказів слідства. За результатами психологічного аналізу відеозапису інтерв’ю ознак тиску чи перебування обвинуваченого у стані сильного страху, пригніченості, розгубленості, відчаю, емоційного стресу, фрустрації, в яких намагався упевнити обвинувачений суд, не встановлено.

Варто зазначити, що обвинувачений до цього вже мав чотири судимості. У 1997 році йоу дали 10 років в’язниці за умисне вбивство і незаконне носіння зброї. У 2006 році він вийшов з тюрми, а вже через два роки отримав чотири роки умовно за незаконне поводження зі зброєю, а наступного року вже отримав реальне позбавлення волі на чотири роки і три місяці по цій же статті Кримінального кодексу. У 2013 році обвинувачений знову вийшов на волю, а вже наступного року його знову ув’язнили на п’ять років за нанесення тяжких тілесних пошкоджень.

У результаті суд визнав Кічука винним у скоєнні злочинів за частиною 1 статті 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”) та частиною 4 статті 111-1 (“Колабораційна діяльність”) КК України. За це суд призначив йому п’ять років позбавлення волі.

Крім того його позбавили права займати посади у органах державної влади та місцевого самоврядування, а також посади, пов`язані з наданням публічних послуг, на строк десять років. Ще його покарали конфіскацією всього належного йому майна, крім житла.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button