Пригоди

Під час нічної атаки рф, на півдні України ПВО знищила 6 "Калібрів" і 25 ударних дронів

Є поранені

Цей материал також доступний

Внаслідок нічної атаки російських військ, у Миколєві на одному з обʼєктів виникла досить серйозна пожежа, – повідомив мер Олександр Сєнкевич. На місці працювали рятувальники ДСНС.

Вночі ворог підступно атакував південь України, – повідомляє Оперативне командування “Південь”. Кілька хвиль ударних дронів були спрямовані на виявлення і виснаження сил протиповітряної оборони. А після того з акваторії Чорного моря по Одесі випущено 6 “Калібрів”. Всі ракети було знищено силами протиповітряної оборони.

На жаль, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений.

Всього в ніч на 18 липня 2023 року противник задіяв для удару з південного напрямку шість крилатих ракет «Калібр» та 36 ударних дронів типу «Shahed». Пуски «Калібрів» здійснювались імовірно з російського фрегата «Адмірал Ессен», «шахеди» ворог запускав з району полігону Чауда у Криму.

Силами та засобами Повітряних Сил знищено шість «Калібрів», 31 ворожий ударний дрон «Shahed» та один розвідувальний БпЛА.

Крилаті ракети «Калібр» та переважну більшість дронів-камікадзе знищено на півдні – в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних БпЛА уражено в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

21 “Shahed-136” було знищено на підльоті з моря на Одещині, ще 4 – в небі над Миколаївщиною.

В Миколаєві близько 01:50 сталось влучання в обʼєкт промисловості. Там виникла пожежа площею 500 кв.м. На місці працювали підрозділи ДСНС. Близько 05:30 займання ліквідовано. Без постраждалих.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button