ЕкономікаСуспільство

У Миколаєві будують перше судно для розмінування акваторії

Про це повідомила  компанія "Нібулон"

Цей материал також доступний

На Миколаївщині почали будувати перше судно для водолазної групи розмінування акваторій внутрішніх водних шляхів.

Про це повідомила  компанія “Нібулон”.

У компанії зазначили, що наразі заміновано 16 тисяч квадратних кіломентів акваторії Чорного моря. ДСНС для розмінування потрібні спеціальні катери — їх використовуватимуть водолазні групи, що знешкоджують міни.

Один із можливих варіантів отримати ці судна – побудувати їх на ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон» у Миколаєві. У планах – випуск 15 кораблів для розмінування. Але для того, щоб їх виготовити, потрібна допомога закордонних партнерів та держави.

«Незважаючи на складні часи, «НІБУЛОН» відновив промисловий обробіток алюмінію для суднобудування. За власний кошт ми почали будувати перше судно проєкту ДСНС 25, яке буде використовуватись для розмінування міжнародних внутрішніх водних шляхів. Ми сподіваємось на підтримку донорів та держави, що дозволить нам виготовити 15 суден для потреб ДСНС, адже наразі в Україні заміновано понад 16 тис. км² акваторії», – підкреслив Михайло Різак.

Також наголошується, що у заблокованому Миколаївському порту перебувають 110 кораблів «Нібулона». У мирний час вони перевозили 22 тисячі тонн зерна за рейд. Якщо розмінувати судноплавні шляхи та вивести їх до Ізмаїлського морського порту, вони знову зможуть виконувати свої функції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button