Економіка

У Миколаївського цементного заводу зміниться власник

Італійська компанія Buzzi продає цементний бізнес в Україні

Цей материал також доступний

Італійський виробник цементу Buzzi через дочірню компанію Dyckerhoff GmbH досяг угоди про продаж частини свого бізнесу в Східній Європі, зокрема — в Україні, ірландській компанії CRH Plc, найбільшому виробнику будівельних матеріалів у світі. Сума угоди становитиме 100 млн євро, повідомляє “NV”.

Угода охоплює бізнес в Україні та активи з виробництва товарного бетону в Словаччині. Її завершення в Україні залежить від отримання необхідних дозволів регулюючих органів і очікується у 2024 році. Buzzi Unicem SpA об’єднує підприємства з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню тощо. Основним видом діяльності групи є випуск цементу, який виробляється на власних підприємствах у Німеччині, США, Люксембурзі, Чехії, Польщі, Росії та Україні.

Український підрозділ Buzzi — ПрАТ Дікергофф Цемент Україна — має у своєму розпорядженні філії, створені на базі заводів Волинь-цемент (Здолбунів Рівненської області) і Південьцемент (смт Ольшанське Миколаївської області). Група також працює в секторі товарного бетону в Києві, Одесі та Миколаєві.

У Словаччині активи Buzzi складаються з шести заводів товарного бетону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button