Пригоди

Лікарні Миколаєва забезпечені медикаментами, респіраторами та їжею на випадок підриву Запорізької АЕС, - мерія

Проте в мерії сподіваються, що до цього не дійде і такої катастрофи не буде

Цей материал також доступний

Миколаївські лікарні забезпечені респіраторами, засобами знезараження, а персонал відпрацював алгоритм дій на той випадок, якщо російські окупанти підірвуть Запорізьку атомну електростанцію. Про це під час брифінгу повідомила начальниця охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, передають «НикВести».

За її словами, всі медичні заклади міста обладнані автономними системами життєзабезпечення, включаючи запаси води, їжі та медикаментів. У всіх закладах також наявні свердловини, що забезпечують додатковий доступ до прісної води.

«Всі закладі охорони здоров’я мають запаси води, вони всі автономні на сьогодні повністю. В усіх лікарнях є свердловини, запаси харчування, медикаментів аби вразі надзвичайної ситуації ми змогли повністю закритися та продовжувати надавати медичну допомогу. Також на сайті міської ради розміщено докладні інструкції щодо поведінки людей у разі потрапляння під радіаційну загрозу на вулиці, у закритих приміщеннях та на робочому місці», – сказала Шамрай.

Вона додала, що на сьогодні сім центрів медико-первинної санітарної допомоги мають достатні запаси калію йодиду. Крім того, населенню було роздано близько 40 тисяч пігулок.

«Стосовно препаратів калій йодиту, нагадую, що зловживати його не можна. Він приймається тільки по розпорядженню влади протягом певного часу, який вказаний в інструкції. Сьогодні сім центрів медико-первинної санітарної допомоги мають в запасі цей препарат, хоча до цього, населенню було роздано близько 40 тисяч пігулок. Якщо в когось є бажання запастись цим препаратом — ви можете звернутись до сімейного лікаря. Ми сподіваємось, що до цього не дійде і такої катастрофи не буде. Але ми готові до цього виклику часу також», – резюмувала Шамрай.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button