СуспільствоТема дня

Зеленського просять присвоїти звання Героя України активісту з Миколаєва Олегу Кравцю, загиблому на фронті

Він загинув 11 травня під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку

Цей материал також доступний

На сайті президента створили петицію щодо присвоєння звання “Герой України” бійцю 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Олегу Кравцю з позивним “Кара”, який 11 травня 2023 року загинув під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Олег Кравець – унікальна людина, справжній патріот України, учасник двох революцій. Влітку 2014 року він добровольцем пішов на фронт і воював у 28 механізованій бригаді. У складі розвідувального взводу брав участь у боях під Мар’їнкою, Красногорлівкою, Спартаком. Виконуючи бойове завдання, отримав важке поранення в результаті якого йому ампутували ліву ногу. Після тривалої реабілітації і повернення до мирного життя Олег Кравець продовжив активну громадську діяльність. Разом з побратимами він очолив на Миколаївщині громадський рух – Штаб по порятунку від затоплення частини Національного природного парку “Бузький Гард”. Під час однієї з акцій Олег з іншими громадськими активістами прикували себе до скелі ланцюгами, щоб привернути увагу суспільства до проблем підтоплення острова “Гардовий”, де є унікальні зразки фауни і флори”, – йдеться у тексті петиції.

Олег Кравець був одним з керівників і активним учасником ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО”. Він неодноразово брав участь і перемагав у міжнародних змаганнях інвалідів – ветеранів війни “Ігри Нескорених” (за два тижні до своєї загибелі, у квітні 2023 року, Олег за дорученням бійців бригади, приїхав з-під Бахмута до Львова, де з прапором бригади взяв участь у спортивних змаганнях).

У лютому 2022 року, з перших днів повномасштабної російської агресії, Олег Кравець активно займався волонтерською діяльністю, допомагаючи підрозділам територіальної оборони Миколаєва. Пізніше, будучи інвалідом ІІ групи, переконав усіх і знайшов можливість піти добровольцем у ЗСУ, до своєї рідної 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Служив старшим розвідником взводу спостереження розвідувальної роти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button