Пригоди

WSJ проаналізував, чому контрнаступ України «йде так повільно»

Російські військові мали місяці, щоб окопатися та облаштувати оборону, у тому числі й бункери, тому контрнаступ України йде повільно, пояснила американська газета Wall Street Journal.

Про це повідомляє  BBC  з посиланням на  WSJ .

Журналісти спробували відповісти на запитання, яке звучить щодня як в Україні, так і на Заході – чому контрнаступ іде так повільно.

Автори нагадали, що минулого року Україна завдяки вмілим маневрам зуміла домогтися переваги над російською армією, незважаючи на брак людей, озброєння та достатньої підтримки з повітря.

Вміле командування, гарне знання місцевості та ефективне використання дронів і цифрових технологій дозволили українським військовим дати відсіч набагато більш численній і спочатку краще оснащеній армії, яка на їхньому фоні виглядала незграбною і погрязлою в бюрократичній тяганини.

Видання пише, нібито “всьому цьому настав кінець”.

“Зараз Україна намагається вибити з позицій ворога, що окопався на її території, що вважається однією з найскладніших військових операцій. Російські військові витратили місяці на будівництво оборонних споруд, у тому числі бункерів, протитанкових пасток і мінних полів.

Для російських сил, які раніше цього року намагалися захопити більше українських територій, наступ не увінчався успіхом, проте утримувати оборонні позиції буде легше”, – пише WSJ з посиланням на Майкла О’Хенлона, спеціаліста з безпеки Брукінгського інституту у Вашингтоні.

За словами ЗМІ, українські солдати розповіли, що російські військові в Запорізькій області “збудували кілометри зигзагоподібних, з’єднаних між собою траншів, деякі з яких укріплені бетоном або покриті гілками та землею, щоб їх було важко виявити за допомогою дронів”.

Також поля сильно заміновані, а як мінімум у двох випадках, за словами українських військових, тіла їхніх убитих товаришів також замінували.

Український військовий пояснює виданню: щоби взяти ці позиції, район потрібно спочатку накрити артилерійським вогнем, а потім просуватися вперед за допомогою бронетехніки, щоб задіяти піхоту. Проте брак танків та іншої бронетехніки ускладнює реалізацію цієї стратегії.

“Наступ на сили, що окопалися, окупантів було важким випробуванням навіть для найпотужніших армій світу. Союзникам, що висадилися на узбережжі Нормандії під час Другої світової війни, знадобилося більше двох місяців, щоб прорвати німецькі зміцнення і просунутися вглиб країни.

У 1991 році, перш ніж сухопутні сили коаліції, просунулися в ході операції “Буря в пустелі”, США протягом п’яти тижнів вели повітряну кампанію, щоб послабити позиції іракських військових”, – сказано в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button