Пригоди

Тендер на 435 млн: Служба відновлення Миколаївщини не хоче називати ціну асфальту

Мова про реконструкцію ділянки траси Н-24 «Благовіщенське – Миколаїв»

Цей материал також доступний

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області провела закупівлю робіт по реконструкції траси Н-24 вартістю 435 млн грн, проте замовник не оприлюднив кошторисні ціни будівельних матеріалів і відмовився надавати їх навіть на запит Центру протидії корупції, – передають «Наші гроші».

Угода на реконструкцію ділянки траси Н-24 «Благовіщенське – Миколаїв» (через м. Вознесенськ) на ділянці км 141+743 – км 142+048 була укладена 1 червня з ТОВ «Ростдорстрой».

В угоді з підрядником було лише посилання на моніторингові ціни ДП «ДерждорНДІ» у Миколаївській області станом на лютий, мова йде про додаток до угоди – перелік основних матеріальних ресурсів.

Ці дані не є тими цінами, з урахуванням яких було визначено очікувану вартість дорожніх робіт. Відтак Центр протидії корупції направив до Миколаївської служби запит з проханням надати локальні кошториси і підсумкову відомість ресурсів.

У відповідь керівник миколаївської Служби відновлення Олександр Антощук прислав листа, у якому відмовився надати дані про ціни будматеріалів з інвесторського кошторису, оскільки на його думку «кошторисна частина проектної документації, підсумкові відомості ресурсів (загальна та до локальних кошторисів) не є безпосередньо тими документами, які визначають використання бюджетних коштів…».

Також Антощук повідомив, що проектна документація по об’єкту, на який планують витратити 435 млн грн коштів платників податків з державного бюджету, «підпадає під захист авторського права та право Служби на її використання обмежено підрядниками…».

«Наші гроші» зазначили, що тим самим замовник порушує вимоги Методики ціноутворення дорожніх робіт, яку прийняли торік за ініціативи міністра Олександра Кубракова. Методика передбачає обов’язкове оприлюднення технічної специфікації з переліком і цінами матеріалів, що мають використовуватися для реконструкції. Таким чином, замовник уникає контролю за ефективним та оптимальним використанням бюджетних коштів, а також створює умови для можливих зловживань та корупції.

«Наші гроші» сподіваються, що Державне агентство відновлення проведе роз’яснювальну роботу з регіональними службами щодо публікації локальних кошторисів і підсумкової відомості ресурсів, які використовують для визначення очікуваної вартості дорожніх робіт.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button