Культура

Створено центр зі збереження спадщини на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС

Головою Координаційного центру став Олександр Ткаченко

Цей материал також доступний

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що 30 червня Уряд створив Координаційний центр зі збереження культурної спадщини на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Згідно з документом Координаційний центр у двотижневий строк має розробити та подати МКІП план заходів, спрямованих на посилення захисту культурної спадщини та культурних цінностей на вказаних територіях. Після цього МКІП внесе його на затвердження Уряду.

Крім того, Координаційний центр має звернутись до міжнародних інституцій щодо надання допомоги у збереженні, документуванні, дослідженні і музеєфікації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей на постраждалих територіях.

Головою Координаційного центру визначено Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. До його складу також увійшли представники МКІП, Мінінфраструктури, МОН, МВС, Міноборони, Нацполіції, Сил територіальної оборони Збройних Сил, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської ОВА та Інституту археології НАН.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button