Пригоди

У Києві судитимуть педофіла, через якого постраждали понад 180 дівчаток

Підозрюваного викрили навесні 2022 року

Цей материал також доступний

У Києві викрили 35-річного чоловіка, який в інтернеті знайомився з неповнолітніми дівчатами під виглядом їхнього однолітка та вимагав у них фото відвертого характеру.

Про це повідомили в поліції Києва.

Підозрюваного викрили навесні 2022 року. Кіберполіція виявила, що невідомий чоловік надсилає порнографічний контент 12-річній киянці та вимагає від неї такі ж фото у відповідь. На пошук витратили кілька днів.

Період, протягом якого чоловік скоював злочини, поки що встановити не вдалося. Також додали, що він одружений, але дітей не має. Слідчі під час обшуку квартири зловмисника виявили, що випадок із 12-річною дівчинкою – не єдиний. На його комп’ютері було понад 4 ТБ дитячого порнографічного контенту.

– Під час подальшого відпрацювання встановили 181 епізод його злочинної діяльності та понад 200 дівчаток віком від 10 до 17 років як з України, так і з зарубіжних країн, які постраждали від дій фігуранта, – зазначив старший слідчий управління поліції Києва Дмитро Федорка.

Чоловік знаходив жертв у соціальних мережах, видавав себе за їхніх однолітків, спілкувався з ними на відверті теми. Як повідомили в Нацполіції, в одній із ситуацій зловмисник представився 15-річним футболістом .

Він вимагав відверті фото, а коли дівчатка намагалися чинити опір – шантажував, погрожував убивством або зґвалтуванням. Чоловік також вдавався до маніпуляцій: вдавав, ніби знає про своїх жертв усе. Деяких постраждалих навіть переслідував дорогою зі школи додому в реальному житті .

Поліцейські розшукали й опитали 15 дівчаток із різних областей України, які постраждали від рук зловмисника. Дехто з них зізнався, що намагався вчинити самогубство, адже не витримував психологічного тиску, погроз і шантажу з боку чоловіка. Утім, нікому не розповідали про це.

– Проблематика дуже велика, бо це латентні злочини. Ми намагаємося розшукати і максимально швидко реагувати, утім, особа зловмисника залишається інкогніто, доки потерпіла сторона або родичі, або друзі не помітять дивну поведінку дитини. Тому ми наголошуємо для батьків: розмовляйте зі своєю дитиною, спостерігайте, як вона проводить дозвілля, і як спілкується в соцмережах, – зазначила речниця Нацполіції Києва Юлія Гірдвіліс.

Дитячу порнографію затриманий продавав за кордон протягом тривалого часу. У поліції кажуть, що він отримував мільйонні прибутки від такої діяльності. Одним із його спільників був громадянин РФ.

Слідчі зібрали доказову базу, злочини підпадають під кілька статей Кримінального кодексу, серед яких розбещення неповнолітніх, ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічного контенту. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button