ПолітикаСуспільство

У Кіма найбільший рівень підтримки місцевого населення серед голів ОВА, — опитування

У Миколаєві 34% опитаних цілком схвалюють діяльність ОВА, 39% - швидше схвалюють

Цей материал також доступний

Більшість миколаївців схвалює діяльність голови обласної військової адміністрації Віталія Кіма, рівень позитивного ставлення до адміністрації найвищий серед міст України, про що свідчить результати досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI). Предметом дослідження була оцінка думок містян, — від їх загальних настроїв до сприйняття дій місцевої влади та ставлення до відбудови.

Ставлення до мера Олександра Сєнкевича інше – його підтримують менше половини серед опитаних (лише 46%). Загалом діяльність мерії схвально оцінив 41% опитаних. Також за результатами дослідження, 92% опитаних миколаївців горді за своє місто.

У Миколаєві 34% опитаних цілком схвалюють діяльність ОВА, 39% – швидше схвалюють. Не схвалюють діяльність 8% опитаних. Серед українських міст найгірша ситуація у Чернігові та Чернівцях. Там всього 7 та 9 відсотків містян довіряють ОВА.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 обласному центрі України (у Києві та обласних центрах, де безпекова ситуація дозволяла проводити опитування) з 21 квітня по 22 травня 2023 року методом особистого інтерв’ю вдома у респондентів. Всього було опитано n= 16 800 жителів України віком 18 років і старше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button