Суспільство

Десь на 30%: схвалено підвищення тарифів на воду в Україні

Тарифи зростуть в середньому на 30 відсотків. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні у четвер, 29 червня 2023 року, схвалила підвищення тарифів на воду в два етапи: з 1 липня та з 1 вересня.

“Перший етап з 1 липня до 31 серпня 2023 року і другий етап з 1 вересня 2023 року. На зміну тарифу на першому етапі впливають такі чинники: збільшення вартості електричної енергії, зростання вартості реагентів, зміна обсягів реалізації”, – зазначив представник НКРЕКП під час представлення рішення.

На другому етапі чинниками зростання тарифів стануть зміна витрат на оплату праці і виконання зобов’язань за кредитними угодами.

“При цьому середнє зростання, за нашими підрахунками знаходиться в межах, в середньому 30%. При цьому таке рішення означає зростання платіжки на водопостачання і водовідведення для середньостатистичної сім’ї близько 60 грн. Це не занадто висока цифра”, – зазначив член Нацкомісії Руслан Кайдаш.

Для деяких водоканалів розцінки зростуть вище середнього з урахуванням зростання боргів за електричну енергію. Для отримувачів субсидії це рішення ніяк не впливе, бо самі субсидії перерахують.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button