ЕкономікаСуспільство

Зеленський підписав закон про відновлення великої приватизації

Закон дозволяє проводити приватизаційні аукціони з продажу великих державних активів

Цей материал також доступний

20 червня 2023 року президент України Володимир Зеленський  підписав закон  щодо відновлення великої приватизації. Аукціони з продажу великих державних активів на період воєнного стану було заблоковано у червні 2022 року.

Рада розблокувала велику приватизацію ще 30 травня. Закон дозволяє проводити приватизаційні аукціони з продажу великих державних активів (велика приватизація), можливість реорганізації структури Фонду держмайна (ФДМУ) та визначає розпорядника підсанкціонним майном.

Нагадаємо:
Продаж МГЗ: аукціон планують провести до кінця року

За новим законом, голова ФДМУ отримує право самостійно призначати та звільняти заступників, а 12 регіональних відділень стануть структурними підрозділами Фонду.

Фонд держмайна за рішенням Вищого антикорупційного суду отримає майно, на яке накладено санкції, та зможе приймати управлінські рішення (приватизація, продаж, оренда чи управління). Виручені кошти будуть направлені до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, закон забороняє обіймати посади керівників держпідприємств та членів наглядових рад підсанкціонним особам та громадянам країн-агресорів; скасовує процедуру погодження директорів держпідприємств в управлінні ФДМУ з місцевою владою; усуває обмеження терміну оренди державного майна на період дії воєнного стану.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button