Пригоди

Через підрив Каховської ГЕС підтоплено близько 1200 га Кінбурнського півострова

Ситуація у нацпарках Херсонської та Миколаївської областей критична

Цей материал також доступний

Ситуація у нацпарках Херсонської та Миколаївської областей критична, підрив росіянами Каховської ГЕС завдав великої шкоди довкіллю. Орієнтовна сума збитків становить 55 млрд грн, повідомив у суботу, 10 червня, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Україна продовжує втрачати воду. Станом на ранок 10 червня з Каховського водосховища витекло 62% його об’єму або 12,24 куб.км води. Рівень води у водосховищі вже 10,55 м, та продовжує знижуватися.

“Ситуація у нацпарках критична. Під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду Херсонщини. Вода з Каховського водосховища зрівняла з водним дзеркалом нацпарк “Нижньодніпровський”. Продовжується обміління акваторії у нацпарках “Великий Луг” – на 4,2 метри та “Кам’янська Січ” – на 6 метрів. Окупованим росіянами Олешківським піскам загрожує підняття ґрунтових вод.

Через підрив дамби Каховської ГЕС нині вже підтоплено близько 1200 гектарів території Кінбурнського півострова“, – зазначив Стрілець.

Екологічні інспектори, працівники нацпарків, водники та лісівники на місці екологічного лиха продовжують фіксувати докази злочинів окупантів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button