Пригоди

На Миколаївщині подружжя зібрало понад мільйон гривень під виглядом благодійного фонду

Кіберполіція викрила зловмисників

Цей материал також доступний

Шахраї з Миколаївської області в інтернеті збирали гроші нібито на потреби українських захисників та отримали пожертви від понад двох тисяч осіб, про що повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

“У протиправній схемі подружжя з Миколаївщини використовувало відеозвернення публічного діяча, а також відео різноманітних підрозділів Збройних Сил України. До відеозаписів щодо оголошення зборів грошей на потреби ЗСУ або на лікування поранених захисників організатор схеми додавав текст, де зазначав номери підконтрольних банківських карток. У такий спосіб фігуранти отримували благодійні пожертви, які надалі витрачали на власні потреби. За попередніми підрахунками, вони встигли отримати перекази від понад двох тисяч громадян на загальну суму більше мільйона гривень”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В оселі фігурантів правоохоронці провели обшук. За результатами вилучено ноутбук, мобільні телефони та банківські картки. На вилученій техніці кіберполіцейські виявили відеозаписи, які використовувалися для шахрайських грошових зборів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомили про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Після проведення першочергових слідчих дій та експертизи вилученої техніки і банківських карток, буде надана правова кваліфікація діям дружини фігуранта.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button