Пригоди

В Снігурівській громаді підтоплено 11 населених пунктів, включаючи місто

У порівнянні з минулою добою їх кількість збільшилася вдвічі.

Цей материал також доступний

Станом на 7:00 8 червня по Снігурівській громаді підтоплено 11 населених пунктів, включаючи місто, про що повідомив очільник військово-цивільної адміністрації Іван Кухта.

“У порівнянні з минулою добою їх кількість збільшилася вдвічі. Загалом рівень води в річці піднявся на 5,5 метрів, лише за останні дві доби в середньому вода щогодини підіймається на 12 см. На сьогоднішній ранок вода дісталася вже до 148 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 6. Також за останню добу з 50 до 235 збільшилася кількість підтоплених городів. Тому наразі з своїх будинків виїхало або евакуйовано 289 людей, більшість з яких розмістилася у родичів. Частина постраждалих від надзвичайної ситуації громадян перебуває у комунальних закладах територіальної громади”, – додав він.

Лише за останню добу громада залишилася без чотирьох мостів: підтоплена пішохідна переправа біля Галаганівки, зруйновано міст на Єлизаветівку, також під водою знаходяться нещодавно зведені Василівський та Нововасилівський мости, тож проїзд по ним неможливий.

“У підсумку підтоплення зазнали 10 сільських населених пунктів та м. Снігурівка. Без світла наразі мешканці чотирьох сіл Нововасилівського старостинського округу, двох сіл Афанасіївського старостинського округу, без водопостачання Павлівка, відключені 4 артсвердловини в м. Снігурівка. Ситуація складна, але ми робимо все можливе для оперативного реагування та вирішення проблем, які постали перед громадою”, – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button