Пригоди

"Пити лише кип’ячену або бутильовану воду", — миколаївців попередила про ризик спалаху кишкових інфекцій

Лікарні готові приймати пацієнтів з кишковими інфекціями

Цей материал також доступний

Підрив окупантами Каховської ГЕС, який спричинив затоплення величезних територій на Півдні, у поєднанні зі спекотним літнім періодом загрожує зараженню води рядом кишкових інфекцій.

Про це на брифінгу зазначила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, наголосивши, що бажано вживати лише кип’ячену або ж бутильовану воду, передає видання “НикВести”.

“Знову постане питання виживання питної води. Хочу нагадати мешканцям не нові правила: що воду можна вживати тільки кип’ячену або бутильовану. Сьогодні є для цього усі умови в миколаєві, адже ми вже довго живемо в таких обставинах. Якщо сьогодні у нас літо, тоді ми можемо в таких умовах очікувати спалаху кишкових інфекцій, які є сезонними”. – сказала вона.

За її словами, миколаївські лікарні готові приймати пацієнтів з кишковими інфекціями. Ірина Шамрай розповіла, що у місті вже розроблено маршрути для госпіталізації таких хворих.

“У таких випадках одразу потрібно звертатися до сімейного лікаря. Якщо це невідкладна допомога є висока температура й усі прояви кишкової інфекції є швидка допомога. Заклади охорони здоров’я готові до надання медичної допомоги в різних проявах. Сьогодні у нас розроблено маршрути, куди ми будемо госпіталізувати пацієнтів з кишковими та масовими захворюваннями”, – сказала вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button