Суспільство

У Миколаєві зменшується кількість учнів та вихованців дитсадків, найгірша ситуація з першокласниками

Вони виїжджають у інші регіоні України або ж за кордон заради безпеки

Цей материал також доступний

Через повномасштабне вторгнення росії у Миколаєві спостерігається тенденція відтоку учнів та діточок дошкільного віку, які виїжджають у інші регіоні України або ж за кордон заради безпеки. Про це заявила начальниця управління освіти Ганна Личко під час брифінгу, повідомляє “ПН”.

За її словами, у Миколаєві є 74 заклади дошкільної освіти, які до війни вони нараховували більше 14 тисяч дітей, але оскільки був призупинений освітній процес і ясельні групи не набирались, а випуск із старших груп відбувався, то на сьогоднішній день контингент наших ДНЗ налічує 11 тисяч 301 дитина.

“Але поряд з тим, як тільки ми почнемо відновлювати освітній процес у закладах дошкільної освіти, ми прогнозуємо, що кількість дітей збільшиться”, – заявила вона.

Личко додала, що управління освіти не обмежує відвідування дитсадків, якщо раніше мова йшла лише про дітей, чиї батьки працюють і не можуть сидіти з дітьми вдома, то таке правило вже не діє. Головне, щоб дитина пройшла медичний огляд та була офіційно зарахована до закладу. Попередньо відомо, що 3200 дітей планує повернутися цьогоріч до дитсадків.

Якщо говорити про школи, то їх у місті налічується 68 і через військову агресію з боку рф так само є зменшення учнівського контингенту.

“Маємо значні зміни. Якщо до війни було 45 тисяч дітей, то на сьогодні маємо 43 тисячі дітей. За попередніми прогназами може бути 41,5 тисяча дітей. Відзначаємо, що, нажаль, не всі учні до нас повернуться. Але сподіваємось на краще, що всі опиняться в стінах рідних шкіл. Найгірша ситуація у нас з першокласниками. Якщо говорити про 2021-2022 рік, то було 4 тисячі 692 дитини, то в цьому році 2764, прогнозовано очікуємо 2931 дитину. Покщи що подано заяв на вступ до першого класу від 2764 дітей. Контингент першокласників набаго менший, ніж планувався. Це говорить про те, що не всі діти знаходятся на території міста”, – додала Личко.

Вона відмітила, що у березні 2022 року у місті знаходився 41% дітей, минулого літа – 21% дітей шкільного віку, з вересня – 23%, перед Новим роком – 27%, на сьогоднішній день – 45% дітей знаходиться на території Миколаєва.

“З зони бойових дій у нас навчалось 394 дитини, 247 дітей навчались з категорії ВПО, 515 дітей – з окупованих територій. Більшість з цих дітей, 76% дітей навчались саме в школі №57, бо ще до війни на базі школи були відкриті дистанційні класи і вона була найбільш підготовлена до дистанційного навчання”, – розповіла вона.

Також є дані, що очно хочуть навчатися 65% учнів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button