Пригоди

Через підрив Каховської дамби на Миколаївщині зафіксували мор риби

Місцевим мешканцям заборонили рибальство та продаж на 10-денний термін

Цей материал також доступний

У Снігурівській та Горохівській громадах Миколаївської області другу добу спостерігається мор риби внаслідок екологічної катастрофи, спричиненої підривом росіянами Каховської ГЕС.

Інформацію озвучили на засіданні Баштанської районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, розповів голова Снігурівської військової адміністрації Іван Кухта, повідомляють НикВести. Він додав, що деякі місцеві мешканці вже почали реалізацію мертвої риби, тому у громадах ввели заборону на вилов і продаж риби на 10-денний термін.

“Другу добу на території громади спостерігається мор риби. Щоб не допустити розповсюдження інфекційних захворювань, на території Снігурівської та Горохівської громад повністю заборонено вилов та продаж риби на 10-денний термін. Рекомендації мешканцям поки що взагалі утриматися від придбання та вживання у їжу свіжозловленої риби. Не наражайтеся на небезпеку. Адже деякі несвідомі мешканці вже почали реалізацію мертвої риби”, — зазначив Кухта.

Також він підкреслив, що вода з водомереж у Снігурівській громаді не є придатною для вживання без попереднього кип’ятіння. Це ж саме стосується басин та колодязів у приватних домоволодіннях.

“Комунальники будуть здійснювати хлорування на території всіх населених пунктів громади! Тому використовуйте лише очищену питну воду для приготування їжі”, — додав голова військової адміністрації.

Нагадаємо: російські окупанти вчора вночі підірвали Каховську ГЕС: мешканців Херсонщини евакуюють.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button