Суспільство

"Через 10 днів у Миколаєві покращиться якість води", - заявив Кім

Голова Миколаївської ОВА розповів про це під час брифінгу 6 червня 2023 року

Цей материал також доступний

Миколаївській області не загрожує затоплення населених пунктів черед підрив росіянами Каховської ГЕС, – зазначив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу 6 червня 2023 року. За його словами, найближчими до зони підтоплення виявилися Василівка та Покровка на Кінбурнській косі, але їм це також начебто не загрожує.

“Ситуація контрольована. Це, безумовно, теракт, яким росіяни показують своє обличчя, але при цьому ми із завданнями, які доводить нам уряд та президент, справляємося на теперишній час. Очікуваний прогноз на майбутнє по підтопленню та відновленню рівня води – оптимістичний. На зараз не все так погано йде… Ні Лупарево, ні якийсь інший населений пункт не підлягають підтопленню. Станом на 10:30 підняття рівня води було на 6,5 сантиметрів, ми очікуємо ще три хвилі підняття води – 10, 5 і 8 сантиметрів відповідно, тому що на Каховському напрямку рівень води піднявся вже вище, ніж на 3 метри”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, як підняття рівня річок, з яких здійснюється водозабір для Миколаєва, вплине на якість води у місті, голова ОВА зазначив: «Я гадаю, що через 10 днів у нас покращиться якість води».

Раніше на «Миколаївводоканалі» запевнили, що якість води, яка подається у будинки містян, не змінилася.

Нагадаємо, що окупанти цієї ночі підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції, фактично знищивши Каховську ГЕС та Каховське водосховище.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button