Пригоди

У Польщі судять українку, яка знущалась, ґвалтувала та продавала педофілам прийомних дітей

У польському Познані судять українську біженку з Дніпропетровської області, яка катувала дітей та продавала їх педофілам. За вчинені злочини жінці загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє видання Wyborcza.pl.

Жінка разом з десятьма дітьми, віком від 4 до 16 років, переїхала до Польщі на початку повномасштабної війни в Україні. Оселилась 53-річна Світлана разом з дітьми у містечку неподалік Познані. Подружжя поляків Анна та Яцек (імена змінено), що допомогало їй, відразу помітило дивну поведінку дітей – вони були замкнені та дуже боялись свою матір. Діти навіть не розмовляли у її присутності.

Пізніше старша дівчинка розповіла полячці, що мати їх морить голодом та б’є. Вона попросила про допомогу, адже хвилюється за менших дітей, бо прийомна мати може їх вбити. Ця розповідь дуже вразила жінку і вона, порадившись з Центром підтримки сім’ї, знайшла спосіб забрати дітей та передати їх органам опіки.

За даними польських правоохоронців, Світлана виривала у дівчат волосся, а хлопців била по статевих органах, душила та вибивала зуби. Щоб удари були болючішими, вона вдягала каблучку з великим каменем. Також вона принижувала, залякувала та запихала малечі до рота використані підгузки. Ще змушувала дітей їсти екскременти тварин.

Світлана ставила дітей у куток на всю ніч, не давала пити, їсти, і навіть не пускала до туалету. Ще вона засовувала дітей головою до унітазу, прив’язувала ланцюгом до піаніно, била головою об стіну та скидала на підлогу з двоярусного ліжка.

“Однак все це не найгірше. Менші дівчата розповіли поліції, що до них приходили незнайомі чоловіки і мати змушувала облизувати їм статеві органи. Старші дівчата зазначили, що їм давали якісь пігулки, вони засинали, а просинались від сильного болю у статевих органах. Також підсудна поїла дівчат молоком, в яке додавала якісь речовини, через що неповнолітні не могли рухатися, але залишалися при цьому при тямі”, – йде мова у матеріалі.

У момент насилля над неповнолітніми дітьми жінка стояла у кімнаті та спостерігала за процесом та часом. Також вона сама могла брати участь у насиллі. Відомо, що усього жертвами педофілії стали восьмеро дітей. Вони стверджують, що насилля тривало роками. Українка не визнає свою провину. Поліція розшукує чоловіків, яким Світлана продавала неповнолітніх у Польщі.

Наразі діти живуть у родині Анни та Яцика. З ними працюють польські психологи. Зазначається, що дітей можливо повернути до нормального життя, але потрібна тривала терапія.

Затримана перебуває в СІЗО. Жінці загрожує відповідальність за 10 пунктами різних кримінальних статей. Вона може провести за ґратами до 15 років. Відомо, що ув’язнена написала листа до посольства з проханням допомогти повернутися в Україну.

Варто додати, що вперше про цю історію почали писати у жовтні минулого року. Тоді ж на захист Світлани стала начальник служби у справах дітей міської ради Синельникове Наталія Ситало.

– У нас нічого подібного не було. Прекрасна сім’я, прекрасні діти, Світлана працює як вихователь понад 20 років. Ми зібрали характеристики із навчальних закладів, гуртків, які відвідували діти. Поліція опитала сусідів Світлани, дали свої висновки медики, які спостерігали за хлопцями. Ніхто ні слова поганого про Світлану не сказав, ні в кого не виникало підозри, що вона погано поводиться з дітьми. Це все документально підтверджено, – казала тоді Ситало.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button