СуспільствоТема дня

По два у кожному районі: дитячі садки Миколаєва запрацюють у червні

Рішення про відкриття ухвалив й виконавчий комітет міської ради

Цей материал також доступний

В червні запрацюють по два дитячі садочки у кожному районі міста Миколаєва. Про це зазначив заступник міського голови Анатолій Петров, – передають «НикВести». За словами Петрова, після відкриття декількох садочків в кожному з районів міста влада планує поступово до 1 вересня відкривати й інші – по завершенню робіт з облаштування там укриттів.

Рішення про відкриття дитячих садочків 24 травня 2023 р. ухвалив і виконавчий комітет Миколаївської міської ради. Працювати зможуть лише ті заклади, які після усіх робіт пройшли обстеження комісії, до складу якої входять співробітники профільних управлінь та департаментів міської ради, ДСНС, поліції, а також Держпродспоживслужби, – розповів Петров. Після обстеження заклад має отримати акт, який фактично є дозволом використовувати облаштоване приміщення як укриття.

Водночас в місті частково працюють сім дитячих садочків, які не мають укриттів, – розповідає керівниця управління освіти Ганна Личко. Вихователі зустрічаються з дітьми старшого дошкільного віку двічі на тиждень по дві години. Таке навчання відбувається у присутності батьків. У випадку повітряної тривоги вони разом з дітьми залишають територію закладу і проходять у найближче укриття, – каже Ганна Личко. Такий варіант навчання – спільний проєкт Міністерства освіти і науки та ЮНІСЕФ в межах ініціативи «Спільно до навчання».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button