Пригоди

Морпіх з Миколаєва, який брав участь у боях за Маріуполь, провів у російському полоні 11 місяців

Він три роки служить у 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського

Цей материал також доступний

Миколаївець Ігор Городенський, якому 21 рік, три роки служить у 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського. У 2022 році він брав участь у боях за Маріуполь та потрапив полон, про що військовослужбовець розповів кореспондентам “Суспільного”.

За словами Ігоря Городенського, у 2020 році він пішов служити до окремої бригади морської піхоти слідом за старшим братом.

“Із 2020 року став військовим за контрактом. Служу в 36-тій бригаді морської піхоти по теперішній час, виконував завдання. Зараз в Миколаєві, бо я був військовополоненим”, — сказав боєць 36-ї ОБМП.

Ігор потрапив у полон до армії рф 13 квітня 2022 року. Там пробув 11 місяців.

“Я був в Донецькій області, потрапив у полон. Ми були в оточенні на заводі Ілліча. Було тяжко, мотивувало те, що в мене дружина, сім’я, вони мене чекали і дочекалися. У Маріуполі ми зайшли на завод “Азовмаш”, були там до останнього майже”, — розповів військовий.

Із полону Ігор повернувся 7 березня 2023 року.

“Найголовніше для родичів не втрачати надію, чекати своїх чоловіків, синів, аби їм було легше. Підтримка завжди потрібна. Без неї дуже важко. Коли ти повертаєшся, а тебе чекають і дочекалися, все змінюється”, — сказав Ігор.

Ігор з дружиною
Ігор з дружиною

За словами дружини Ігоря Марії, сім’я робила все можливе, аби пришвидшити повернення чоловіка додому.

“Знали про те, що він в полоні, але не думали, що він буде там так довго. Ми билися, я та свекруха, ми писали, подавали заяви усілякі. Але це не допомагало. Із 24 лютого — це був жах. Це був дзвінок десь о 5-ій ранку, потім він зник на три тижні. Були лише повідомлення кожні три-чотири дні, два дні. І я сиділа в очікуванні того, що мені напишуть”, — розповіла дружина військового.

Марія говорить, що пишається всіма захисниками Маріуполя.

“Маріуполь — це наше місто. Вони серце Маріуполя — 36 бригада. Я дуже ним пишаюсь, я дуже його поважаю, я поважаю усіх, хто був з ним”, — говорить Марія.

Станом на 23 травня боєць 36-ї ОБМП Городенський перебуває у Миколаєві. На чоловіка чекає реабілітація. А після, говорить Ігор, знову планує повернутися на фронт, захищати Батьківщину.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button