Пригоди

Сексуальні злочини росіян на Миколаївщині документуватиме спецгрупа Нацполіції

Це буде мобільна група, яка опитуватиме потерпілих

Цей материал також доступний

Національна поліція створила на деокупованих територіях восьми областей спеціальні групи, які будуть виявляти та фіксувати статеві злочини росіян в Україні.

Про це повідомив виконувач обов’язків керівника Нацполіції Іван Вигівський, – передає Укрінформ.

“З метою виявлення і фіксації статевих злочинів на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей нами було створено 8 спеціалізованих мобільних поліцейських груп, які якраз займалися тим, що опитували потерпілих”, – зазначив Вигівський.

Водночас Нацполіція відкрила 70 кримінальних проваджень щодо сексуальних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, зокрема 13 стосуються насильства щодо дітей.

“Від часу повномасштабного вторгнення рф слідчі Нацполіції розпочали 70 кримінальних проваджень (щодо сексуальних злочинів російської армії, – прим.), де у нас щонайменше 79 постраждалих. Це жінки, чоловіки і навіть діти. Найстаршій особі, жінці, 82 роки – у Херсонській області військові рф вчинили насильство щодо неї”, – сказав він.

За його словами, за фактами скоєння сексуального насильства військовими рф щодо дітей розпочато 13 проваджень. Наймолодшій жертві – 4 роки. Цей злочин зафіксовано на Київщині, він був скоєний “фактично у присутності батьків”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button