Пригоди

На Херсонщині підрозділи ЗСУ відпрацювали сценарій штурму окупованого берега

Якісно підготовлений штурм може бути і без великих втрат

Цей материал також доступний

Форсувати Дніпро швидкісними катерами та штурмувати прибережні укріплення ворога готуються наші бійці на Півдні країни. Для цього там вже кілька місяців тривають спеціальні навчання, – повідомляють в ТСН.

Воїни готують піти через Дніпро в наступ, активно тренуються. Командир готує бійців штурмувати ворога, тож на розвідку у небо здіймають дрони. За легенду навчань – реальна фронтова ситуація: лінію зіткнення розділяє річка. Штурмовики напоготові, утім, форсувати умовний Дніпро зарано. Окупований берег добре укріплений, тож спершу справа за артилерією.

Працюють міномети, на щільний вогонь ворог спробує огризатися у відповідь. Піхоту окупантів беруть на себе станкові гранатомети. Поки на іншому боці палає, на нашому – позиції вже зайняли снайпери та кулеметники. Під вогневим прикриттям на лівий берег висуваються перші катери. Завдання саперів під щільним перехресним вогнем прокласти шлях піхоті. Форсувати Дніпро будуть зовсім не морські котики.

На навчаннях усе як у бою, хіба що – в реальності висаджуватимуться на окупований берег бійці найімовірніше вночі. До цілі вони йдуть кількома малими групами, на березі приймають бій. Завдання в штурмових підрозділів непросте: під ворожим вогнем їм потрібно перетнути воду, закріпитися на березі і йти вперед. Ця фаза операції – найважча.

Будуть втрати, евакуація поранених, підкріплення і запеклі бої, але це вже інша частина наступальної операції. Нині на полігоні – затишшя. Хлопці працюють над помилками, а командири оцінюють їхню роботу.

“Підрозділи готові до виконання поставлених завдань”, – констатують вони.

“Будь-які наступальні дії, вони є важчими ніж оборонні. Втрати будуть з обох боків. Ми зробимо все, щоб забрати якомога більше ворожих життів”, – кажуть бійці.

Якісно підготовлений штурм може бути і без великих втрати, впевнені командири. Це питання підготовки, злагодженості підрозділів та мотивації кожного бійця.

“От всі ці люди, яких ви сьогодні бачили, тут нема мобілізованих. Всі вони прийшли сюди своїми ногами в перший тиждень російської навали. Кожен з цих хлопців добре розуміє, що ми не маємо права передати цю війну нашим дітям”, – каже командир штурмової групи “Міф”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button