Пригоди

СБУ затримала в Херсоні медсестру, яка «зливала» ворогу персональні дані українських військових

Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту

Цей материал також доступний

Служба безпеки України затримала ще одну російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів у Херсоні, про що повідомляє прес-центр СБУ.

“Нею виявилась медсестра однієї з місцевих лікарень, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником фсб. За його завданням після звільнення Херсона вона залишилась у місті і продовжила працювати у медзакладі для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. У подальшому зловмисниця збирала для агресора установчі дані українських захисників, які проходили лікування в медичній установі. Також вона шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території обласного центру”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того, російська агентка фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні “звіти” до фсб через месенджер. Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту.

Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників в одній із антиукраїнських груп у Телеграм.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

 

 

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button