Пригоди

Бажали допомогти родичці й отримати допомогу: жінки на Миколаївщині віддали шахраям майже 100 тисяч

Злодії використали стандартні схеми

Цей материал також доступний

В понеділок, 15 травня, до поліції звернулися мешканки Миколаївського району з повідомлення про те, що вони стали жертвами шахрайських схем та втратили свої заощадження, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Так, зі слів 82-річної жінки, їй зателефонувала нібито донька та повідомила про проблеми, для вирішення яких потрібні грошові кошти у сумі 65 тисяч гривень. Задля допомоги доньці пенсіонерка перерахувала 20 тисяч гривень на зазначену співрозмовницею картку, але згодом псевдодонька зателефонувала знову та повідомила, що коштів замало, і потерпіла перерахувала ще 25 тисяч гривень.

Жертвою шахраїв стала і 52-річна заявниця, яка в соціальній мережі перейшла за посиланням про нібито надання грошової допомоги та ввела особисті дані. Через деякий час жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником банку і повідомив, що вона натрапила на шахраїв, і, аби не втратити кошти, потрібно зайти у мобільний додаток (банкінг) і слідувати його інструкціям. У подальшому з картки заявниці були зняті майже 50 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Триває досудове розслідування.

Поліція звертається до громадян бути пильними під час спілкування із незнайомцями. Краще перервіть розмову і самостійно перетелефонуйте своїм родичам, про яких йшла мова під час телефонної розмови! Перевірте чи дійсно ваші близькі у біді, чи це вигадки шахраїв. Довіряйте інформації тільки з офіційних сайтів державних органів, особливо, коли мова йде про будь-які виплати. Ігноруйте та не переходьте за підозрілими посиланнями. Не вводьте свої особисті дані та дані банківських платіжних карток на незнайомих вам вебресурсах.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та звертайтесь до поліції.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button