Пригоди

НАБУ затримало голову Верховного Суду Князєва на хабарі в $3 млн за рішення на користь олігарха Жеваго

Миколаєвець очолив суд у 2021 року

Цей материал також доступний

Національне антикорупційне бюро України викрило голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів.

За даними ZN.UA від джерела в НАБУ, гроші суддя Князєв отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. Велика Палата Верховного Суду розглядала справу стосовно права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo. Своїм рішенням орган залишив зазначені акції пов’язаним із Жеваго компаніям, скасувавши визнання недійсними договорів купівлі-продажу, укладених 20 років тому.

За інформацією джерел, на тлі затримання Князєва обшуки провели у ще 18 суддів Верховного Суду України, які слухали зазначену справу. Вища рада правосуддя має їх відсторонити. Водночас, Князєв уже близько півтора роки не має заступника, тому його затримання означатиме “обезголовлення” органу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що її представники разом із НАБУ викрили “масштабну корупцію у Верховному Суді України”. Йдеться про схему щодо отримання неправомірної вигоди керівництвом та суддями.

“Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом”, – йдеться в повідомленні, доповненому фотографією з великою кількістю готівкових доларів США.

Варто зазначити, що миколаєвець Князєв був обраний головою Верховного Суду в жовтні 2021 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button