ПригодиТема дня

Влучили в хлібозавод і дитсадок, який готували до відкриття, - Сєнкевич про нічний обстріл Миколаєва

Виявили два попадання снарядів. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Під час нічного терору окупантів по Миколаєву один зі снарядів влучив на територію дитсадка, а також на підприємство. Від вибухової хвилі постраждали житлові будинки. Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

“Виявили два попадання снарядів. Один – у найближче підприємство, інший – на території дитячого садка. Тут немає жодних військових об’єктів. Більш того, ми готували цей садочок до відкриття, тому прибрали територію. Тут одразу було видно, що немає військової техніки, людей і т.д. Люди, дякувати богу, постраждали не так багато: двом людям було надано допомогу на місці, одну людину госпіталізували.

Велика кількість будинків постраждали, багато будинків навколо – без вікон і дверей: дуже потужна була хвиля. Але людських жертв вдалось уникнути. На цей момент працюють всі комунальні служби, все прибирають, роблять безпечним місце тут для перебування на території… Всім, кому потрібний прихисток для тимчасового перебування, вони можуть звертатися до міської ради. В нас є місця для тимчасового перебування, також їм буде надана їжа, вода і все, що необхідно, щоб пережити ці важкі часи”, – повідомив Сєнкевич.

“За інформацією очевидців – місцевих мешканців – перша ракета прилетіла в дитячий садок, друга ракета прилетіла на підприємство.

Я думаю, що вже сьогодні можна говорити про це – це не секрет, що це хлібзавод, “Миколаївський хлібзавод”, який забезпечує хлібом миколаївців і Херсон. І вже сьогодні можна констатувати факт, що там немає військових. Але техніка автомобільна, яка залишилась для перевезення хліба і в Херсон, і Миколаїв, дуже понівечена, і це може позначитися на логістиці хліба в місті Миколаєві й Херсоні. Можливо, це знову ж таки терористичний акт, який направлений на те, щоб просто людей вбити, заморити голодом…”, – сказав мер.

“На підприємстві зруйновано двоповерхову будівлю”, – додали в обласній прократурі, опублікувавши фото з місця подій.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button