ПригодиСуспільство

Водолази-сапери готують водойми Миколаївщини до відкриття купального сезону

У цьому їм допомагає сучасна техніка

Цей материал також доступний

Миколаївські водолази-сапери обстежують та очищують водойми в місцях, передбачених для купання, про що повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Полегшує роботу фахівців ДСНС спеціальна сучасна техніка для обстеження водойм на предмет наявності вибухонебезпечних предметів та їх уламків, а саме автономний гідрографічний апарат SONOBOT та підводний дрон FIFISH. SONOBOT дає можливість не тільки виявляти на дні річки підозрілу знахідку, а ще й за допомогою ехографу та відповідно до характерних рис визначити приблизно що саме це за предмет. А підводний дрон у своєю чергою, окрім того, що дає чітку картинку під час обстеження води (а це дає можливість оператору дрона з берега стежити за процесом обстеження та одразу ідентифікувати виявлені боєприпаси), ще й за допомогою спеціального маніпулятора підіймати на поверхню невеликі вибухонебезпечні предмети”, – йдеться у повідомленні.

У ДСНС зазначають, що ця техніка корисна і вона пришвидшує повернення безпеки у внутрішні водойми. Проте наголошують, що під час обстеження водойм у водолазів-саперів є низка обмежень, а деякі фактори перешкоджають проведенню робіт за призначенням на всі 100%.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button