Суспільство

Басейн у спорткомплексі «Зоря» після капремонту планують відкрити за 7-10 днів

Басейн буде працювати без вихідних з 8:00 до 20:00

Цей материал також доступний

Будівельні роботи у басейні миколаївського спорткомплексу “Зоря” завершені, тому його готують до відкриття – чекають лише на дозвіл від ГАСКу.

Басейн в спорткомплексі “Зоря” капітально відремонтували та готують до відкриття найближчим часом. 9 травня об’єкт проінспектував міський голова Олександр Сєнкевич разом з представниками місцевих ЗМІ.

Нагадаємо, що відновлення спортивного комплексу виконують двома чергами. Перша включає капремонт басейну, роздягалень, душових, друга – всіх інших приміщень комплексу, фасаду та прилеглої території.

У плавальному басейні відремонтували чашу, встановили сучасне обладнання для водопостачання, очищення та нагрівання води. Контролюється рівень pH та інші показники.

“На сьогодні будівельна готовність – 100%, залишились паперові справи, які ми плануємо завершити найближчим часом. Потім організуємо урочисте відкриття та запросимо всіх, хто допоміг реалізувати проєкт”, – зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

Мер прискіпливо оглянув якість виконаних робіт, а також звернув увагу на організацію послуг, щоб відвідувачам було максимально комфортно. За його словами, заняття в басейні будуть користуватися попитом. Спортивні школи міста вже цікавляться, коли можна починати, такі ж запитання надходять від містян.

Керівник СК “Зоря” Віталій Волков розповів, що басейн працюватиме з 08:00 до 20:00 без вихідних.

До занять планують залучати професійних інструкторів з плавання, крім того, тут облаштовано місце для роботи медсестри та забезпечені умови безперешкодного доступу людей з інвалідністю.

Вартість абонементу складатиме: відвідування з 08:00 до 09:00 – 120 грн/год., з 09:00 до 14:00 – 150 грн/год., з 14:00 до 20:00 – 200 грн/год. Можна буде придбати абонемент на місяць (8 або 12 занять), або заплатити за одне заняття.

Відвідувачі зможуть взяти собі інструктора, який навчить плавати. Також в басейні працюватиме медсестра, яка зможе надату першу допомогу при необхідності.

Дітям до 15 роки буде заборонено самостійно знаходитись в басейні – необхідна присутність батьків. Одночасно плавати в басейні можуть 60 людей, проте міський голова Олександр Сєнкевич пропонує, щоб на одній доріжці було не більше трьох людей одночасно.

На випадок повітряної тривоги відвідувачів будуть виводити з басейну та відводити до укриття. Також біля амбулаторії, яка знаходиться через дорогу від спорткомплексу, є бомбосховище, де також можна укритись від обстрілів.

За словами  Волкова, на базі басейну зможуть тренуватися діти з інших спортшкіл.

Міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що капремонт спорткомплексу “Зоря” передбачає дві черги. Завершувати ремонтні роботи по першій черзі довелося вже під час повномасшатбного вторгнення рф на територію України. По його словах, відкрити басейн для відвідувачів планують за тиждень – 10 днів.

“Перша черга – це басейн, його підзмена частина, тобто система очистки і водопостачання; і ремонт чаші басейну. В другій черзі – ремонт інших приміщень, ремонт фасаду та прилеглої території. Ми подивились сьогодні, що є деякі проблеми: де буде людина заходити, де отримувати інформацію. Зараз треба це привести до ладу, і вже зможуть миколаївці займатись плаванням”, – зазначив міський голова і попросив , щоб керівництво закладу організувало вестибюль при вході, а також оплату по QR-коду.

Роботи по капремонту самого спорткомплексу наразі не проводять через військовий стан та обмеження за платежами, що прописано у постанові Кабміну №590. Вартість капітального ремонту будівлі спорткомплексу 80 мільйонів гривень.

Сєнкевич нагадав, що влада вирішили не реставрувати мозаїку, яка була у приміщенні басейну, щоб зекономити кошти. Її закрили спеціальним коробом, а коли з’являться додаткові кошти її доведуть до ладу та виставлять у спорткомплексі. Також він додав, що коли у спорткомплекса з’являться оборотні кошти – їх направлятимуть на поліпшення інфраструктури басейну і прилеглих територій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button