Зеленський розповів, коли Україна буде готова розпочати контрнаступ

Успіхом він вважатиме звільнення будь-яких територій країни

Цей материал також доступний

Для початку контрнаступу Збройні сили України повинні мати достатню кількість озброєння, – про це в опублікованому 6 травня 2023 року інтерв’ю The Washington Post заявив Президент України Володимир Зеленський:

“Україна буде готова розпочати контрнаступ, як тільки отримає зброю, про яку домовилася з партнерами”.

Успіхом він вважатиме звільнення будь-яких територій країни.

Голова нашої держави розчарований тим, що західні союзники відмовилися надати ЗСУ далекобійні ракети:

“Я не зовсім розумію, скажу вам відверто, чому ми не можемо отримати далекобійну артилерію”, – наголосив Президент України. За його словами, саме через недостатню кількість далекобійної артилерії Сили оборони після повернення Херсона не змогли витіснити окупантів із території регіону, яку загарбники контролюють на лівому березі Дніпра.

За ідеальним сценарієм, як зауважив уже Міністр оборони України Олексій Резніков, контрнаступ ЗСУ дозволить не лише звільнити населені пункти, а й перерізати окупантам ланцюги постачання живої сили, техніки й інших матеріальних ресурсів для ведення війни. Це має зменшити й наступальну здатність збройних сил рф.

Він зазначив, що “перше штурмове з’єднання” українських Сил оборони готове до початку контрнаступу більш ніж на 90%, проте деякі підрозділи ще продовжують навчання за кордоном.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button