Суспільство

Утримання 79-ти пунктів видачі очищеної води коштує Миколаєву близько мільйона гривень

Кожна станція коштує близько 10 - 15 тисяч доларів. ФОТО, ВІДЕО

Цей материал також доступний

Станом на 5 травня 2023 року, на базі обласного комунального підприємства “Миколаївоблтеплоенерго” працює 79 пунктів видачі очищеної води. Вода подається або зі свердловин, або з міського водопроводу. Про це кореспондентам Суспільного розповів директор ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” Микола Логвінов.

“Вода безкоштовна (для містян — ред.). Всі витрати несе підприємство та місто Миколаїв. Електрика, каналізація, заробітна плата людей, хімреагенти, запчастини”, — сказав Микола Логвінов.

За словами директора підприємства, станції обладнані лічильниками на воду, каналізацією та електрикою. Утримання 79 станцій коштує близько мільйона гривень. Кожна станція коштує близько 10—15 тисяч доларів.

Усі станції обладнані апаратами видачі води. Поруч інформаційні таблички з правилами користування та номерами аварійної служби на випадок несправності.

“Ми їх чого ставили? Тому що крани, які ставлять, вони замерзають. Їх люди, на жаль, ламають. А це вони антивандальні, плюс вони з підігрівом. Тобто вони можуть використовуватися круглий рік”, — розповів Микола Логвінов.

За допомогою спеціальних помп вода подається із свердловин або з міського водопроводу. Перед видачею вода проходить очищення через фільтри.

“Тиск води проходить через дискові фільтри і заходить у систему балонів на феритовому очищенні води. Вони стоять на блоках управління, на яких встановлені таймери на нічний час. Коли закінчуються вода, ці балони призначені для самоочищення систем. Після цього вода надходить до мембран. Мембрани очищуються на молекулярній основі, не вся вода через них проходить. Та, що не проходить молекулярне очищення, додатково зливається в каналізацію”, — розповів працівник станції очищення води Павло Колесніков.

Система подачі води. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв
вода
Жителька Миколаєва набирає воду. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

Щоденно на станції видачі “Миколаївоблтеплоенерго” набирає воду жителька Миколаєва Світлана.

“Вода подобається. У нас там ще є недалеко пункт, що можна теж набрати, але і там, і тут ніби непогана. Ми кожного дня набираємо. Зараз ще й води не стало. Я от зараз набираю і зараз ще прийду”, — сказала жінка.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button