Пригоди

ЗСУ вперше успішно перехопили російську гіперзвукову ракету "Кинжал", – ЗМІ

Пізніше речник командування Повітряних сил Ігнат спростував цю інформацію

Цей материал також доступний

Збройні cили України вперше успішно перехопили російську гіперзвукову ракету Х-47 “Кинжал” вночі 4 травня у небі над Києвом, повідомляє видання Defense Express з посиланням на власні джерела.

Видання нагадало, що про атаку Києва у цю ніч офіційно повідомила Київська МВА, зазначивши, що в атаці, окрім дронів-камікадзе Shahed були й ракети – “ймовірно балістичного типу”. Водночас ЗМІ Express із власних джерел отримав фото уламків ракети. З огляду на фото, уламки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці. На одному з фото – носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 “Кинжал” зі складною формою різких переходів діаметра, пише видання.

Альтернатива у вигляді Х-22 має іншу носову частину, з овальними переходами. Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється й від балістичної ракети ОТРК “Искандер”, який “товстіший”.

На уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі.

З цим й пов’язаний потужний вибух, який чули кияни уночі 4 травня, – повідомляють ЗМІ.

“Відносно ж повідомлення, що було знищено балістичну ціль, то справа в тому, що “Кинжал” є гіперзвуковим лише у фантазіях рашистів. Бо хоча він й розганяється до гіперзвукових швидкостей за рахунок прискорювача, але не може підтримувати таку швидкість постійно. Вже на термінальній ділянці, тобто під час атаки, він заходить на ціль за балістичною траєкторією та має хоча й високу, але далеко не гіперзвукову швидкість”, – йдеться у матеріалі.

Видання також нагадало, що Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями – Patriot, й вочевидь, успішно їх використала.

“Й у випадку, якщо інформація отримана від Defense Express буде знайде офіційне підтвердження, то саме 4 квітня буде днем, коли черговий міф рашистів, щодо “аналоговнєтів” буде зруйновано. При цьому на розробку такої “гіперзвукової” зброї, як “Кинжал” та “Циркон” рашисти влили астрономічні кошти й заявляли, що він може подолати не тільки наявні засоби протиракетної оборони, але й перспективні. Водночас у реальності він перехоплюється розробленим у 90-х роках Patriot PAC-3″, – додали журналісти.

У Повітряних силах ЗСУ цю інформацію спочатку взагалі не коментували.

Пізніше речник командування Повітряних сил Ігнат спростував інформацію про ймовірне збиття балістичної ракети «Кинжал» над Києвом у ніч із 3 на 4 травня:

«Була ймовірність застосування, але балістичні ракети не зафіксовані».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button