Суспільство

На Миколаївщині відкриють 21 пункт для складання Національного мультипредметного тесту

Десять з них працюватимуть безпосередньо в обласному центрі

Цей материал також доступний

У Миколаївській області планують підготувати 21 пункт (тимчасові екзаменаційні центри) для написання національного мультипредметного тесту, десять з яких працюватимуть в обласному центрі.

Про це в ефірі “Українського радіо Миколаїв” повідомила заступниця директора з науково-педагогічної роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Людмила Трубнікова.

Серед можливих локацій – і виші, і загальноосвітні навчальні заклади, в яких будуть створені аудиторії, укомплектовані комп’ютерною технікою. Обов’язкова умова — наявність у таких будівлях бомбосховищ або укриттів.

“Мережа пунктів тестування сформована попередньо. Остаточна кількість пунктів тестування буде залежати від кількості зареєстрованих учасників. У Миколаєві проходитимуть тестування і майбутні абітурієнти з Херсонщини, адже з безпекових питання, зрозуміло, там не буде пунктів тестування. Як це було у 2022 році в Миколаєві”, — розповіла Трубнікова.

За її словами, остаточна кількість зареєстрованих учасників тестування буде відома пізніше, адже станом на 4 травня інформація ще обробляється.

“До 7 травня зареєстрований учасник ще має змогу в персональному кабінеті внести зміни. Скажімо, вибрати інший предмет додаткового блоку, які не є обов’язковими, або інший населений пункт, де буде проходити тестування”, — розповіла вона.

Зі слів заступниці директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, основна сесія національного мультипредметного тесту відбуватиметься з 5-го по 23 червня. Кожен зареєстрований учасник за 10 днів до початку тестування отримає всю інформацію в особистий кабінет: куди, коли, о котрій годині треба з’явитися для проходження тестування. До 28 червня в особистий кабінет мають надійти і результати тестування.

“Крім основної сесії буде ще проходити додаткова сесія з 11-го по 24 липня. Реєстрація на цю додаткову сесію буде з 5-го по 12 червня. Можна буде зареєструватися повторно, але тільки тим, хто з поважних причин не змогли пройти тестування в основну сесію. Перелік таких причин і необхідних підтверджуючих документів є на сайті Українського центру оцінювання якості освіти”, — пояснила Людмила Трубнікова.

Саме тестування триватиме протягом трьох годин. Необхідно виконати тести з трьох предметів: двох обов’язкових (українська мова та математика) і одного на вибір.

“Кожен учасник тестування сам буде розподіляти час на предмети. Скажімо, українську мову він зробить за 40 хвилин, а 20 хвилин додатково витратить на завдання з математики. Так само учасник тестування самостійно визначає порядок предметів для проходження тестування або послідовність завдань з кожного предмета. Можна буде повертатися до тих завдань, які з тих чи інших причин учасник тестування пропустив. Це все враховано в комп’ютерній програмі”, — розповіла Людмила Трубнікова.

Після закінчення проходження тестування кожен учасник буде бачити, на які питання відповів правильно.

“Ці результати будуть переводитися в бали за спеціальною шкалою, яку Український центр оцінювання якості освіти вже оприлюднив. При цьому правильні відповіді мають становити не менше 10 відсотків від виконаних завдань”, — зазначила Людмила Трубнікова.

Мультипредметний тест складають тільки ті випускники загальноосвітніх навчальних закладів, які планують вступати до українських вишів. Сертифікати дійсні чотири роки, тому можна скористатися результатами ЗНО минулих років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button