Суспільство

"Миколаївводоканал" отримає новітні установки очищення води від Німеччини

Обладнання працюватиме в автоматичному режимі і від сонячної енергії

Цей материал також доступний

Минулого тижня відбувся робочий візит до Німеччини директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Дмитра Бездольного та директора зі стратегічного планування МКП «Миколаївводоканал» Віктора Пісоцького. Як повідомляє прес-служба водоканалу, метою візиту було ознайомлення з роботою найпотужнішого підприємства в сфері водопостачання та водовідведення в Берліні, а також налагодження міжнародної співпраці з представниками інноваційних німецьких компаній, які працюють в цій галузі.

Представники делегації з України ознайомилися з функціонуванням станцій очистки стічних вод в м. Берлін. До речі, щоб очищувати стічні води міста з населенням майже 4 мільйони осіб, тут працює шість станцій очистки та 250 каналізаційних насосних станцій. Для порівняння в м. Києві діє одна станція очищення стоків та 33 насосні станції каналізації.

«Як підсумок робочої поїздки варто відзначити, що представники німецького бізнесу виявили бажання допомогти критичній інфраструктурі нашої країни. Для цього мають і досвід, і сучасні напрацювання у даній сфері», – зазначає Віктор Пісоцький.

Вже на початку літа з Німеччини прибуде перша партія новітніх установок для очищення питної води. Обладнання працюватиме в автоматичному режимі і від сонячної енергії. Планується, що фахівці міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» до завершення 2023 року отримають п’ять подібних інноваційних установок.

Варто зазначити, що в Європейському Союзі місто Миколаїв буде першим містом, в якому підприємство водної галузі матиме подібне сучасне обладнання, додали на водоканалі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button