Суспільство

У вересні МВС планує перевести купівлю-продаж автомобілів у "Дію"

Зареєструвати авто в салоні можна буде вже в червні, в серпні номери можна буде придбати онлайн

Цей материал також доступний

У червні поточного року зареєструвати автомобіль можна буде безпосередньо в салоні, в серпні номери можна буде придбати онлайн, а у вересні весь процес купівлі-продажу авто переводиться в цифровий варіант, про що зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Уже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант – в “Дію”. Потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Ліквідуємо обов’язкову технічну експертизу – людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі – технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто”, – сказав він.

Він також додав, що реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже в червні.

“Людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт і номерний знак. Тобто, в сервісний центр громадянину не потрібно буде приїжджати”, – додав міністр.

За словами Клименка, буде скасовано транзитні номери, яких видавалося на рік приблизно півтора мільйона.

“У серпні плануємо ввести онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час”, – розповів міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button