Суспільство

Українці мають здати наявну в них зброю після закінчення дії воєнного стану, - МВС

Уся зброя, яку МВС видало українцям на початку повномасштабної війни, повністю облікована

Цей материал також доступний

Після закінчення дії воєнного стану українцям буде необхідно здати чи продати зброю, яку вони мають на руках, або ж переробити її на дозволений вигляд, про що зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Після завершення воєнного стану зброя буде власністю держави. Тоді буде визначено термін, думаю, декілька місяців, протягом яких кожен громадянин має принести зброю до органів поліції чи до суб’єктів господарювання, здати її або продати тим самим суб’єктам господарювання, або вихолостити, або переробити на дозволену зброю, мисливський карабін наприклад”, – сказав він.

Міністр додавзазначив, що наразі ведеться робота над законом про обіг цивільної зброї – точиться багато дискусій. За його словами, слід зробити все для того, щоб українці відчували безпеку.

“Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання”, – зазначив Клименко.

Також Клименко наголосив, що уся зброя, яку МВС видало українцям на початку повномасштабної війни, повністю облікована.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button