Суспільство

Чи дозволять у 2023 році проведення випускних у школах

Великі святкування у воєнний час є недоречними

Цей материал також доступний

Школи самостійно вирішуватимуть, чи дозволятимуть проведення випускних вечорів і в якому форматі вони проходитимуть. Про це зазначив заступник міністра освіти й науки України Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.

За його словами, школи мають враховувати безпекову ситуацію на місцях.

“Міністерство рекомендує воєнним адміністраціям та школам враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. Таким чином, адміністрація та вчителі навчального закладу будуть самостійно вирішувати, чи проводити випускний у конкретній школі”, – зазначив заступник міністра.

Водночас він висловив переконання, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба.

“Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба”, – сказав він.

Вітренко зазначив, що наразі в Україні працюють понад 12 тисяч шкіл. У різних областях різна ситуація, тому Міносвіти рекомендує приймати рішення щодо проведення випускних на місцях.

При цьому він додав, що, скоріше за все, на тих територіях, де навчання проходило онлайн, випускних не буде, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків та вчителів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button